Tato lahodná cizrnová polévka s kokosovým mlékem a mrkví vás nadchne! Navíc je podávaná s dokonalou křupavou kořeněnou cizrnou, smetanou a dýňovými semínky. Delikatesa!
Ingredience
Na polévku:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 1 lžička chilli vloček
- 500 g mrkve, nakrájené na plátky
- 400 ml kokosového mléka
- zeleninový vývar
- 1 x 400g plechovka cizrny, scezená
- sůl a pepř
Na křupavou cizrnu:
- 1 x 400g plechovka cizrny, scezená
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- ½ lžičky soli
- mletý pepř
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička garam masaly
- ½ lžičky kajenského pepře
K servírování:
- 150 ml smetany
- 2 lžíce opečených dýňových semínek
Postup
- Ve velké pánvi na středním ohni rozpalte olivový olej a orestujte na něm cibuli a chilli vločky.
- Přidejte mrkev a vařte několik minut.
- Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar.
- Dobře promíchejte a vařte deset minut.
- Přidejte scezenou cizrnu.
- Míchejte ještě několik minut.
- Sejměte pánev ze sporáku a polévku rozmixujte v pyré pomocí kuchyňského robotu nebo mixéru.
- Podávejte v miskách, s trochou smetany a ozdobené dýňovými semínky a křupavou cizrnou.
- Pro přípravu křupavé cizrny předehřejte troubu na 200 ° C.
- Plech vyložte pečícím papírem.
- Cizrnu dejte do misky a natřete olivovým olejem, solí, pepřem a kořením.
- Cizrnu rozložte na vyložený plech na pečení.
- Pečte po dobu 15-17 minut nebo dokud cizrna nevypadá křupavě.
Z cizrny si nemusíte připravovat pouze polévky. Možností je spousta. Inspirujte se našimi 9 recepty s cizrnou, kde najdete třeba tipy, jak připravit skvělý hummus či falafel.