Polévka z dýně hokkaido s kokosovým mlékem

Polévka z dýně hokkaido s kokosovým mlékem

Sezóna dýní je začátkem podzimu a to je ideální doba na vaření hustých polévek, které vás zahřejí v chladných dnech. Existuje nespočet variant této oblíbené polévky a tak se nebojte experimentovat s ingrediencemi. Náš recept můžete doladit například přidáním pálivého chilli nebo krutonů z toastového chleba opražených na trošce másla.

INGREDIENCE

  • 1 středně velká dýně Hokkaido
  • 1 lžičku olivového oleje
  • 150 g zeleninového vývaru
  • 70 g kokosového mléka
  • sůl a pepř dle chuti
  • kokosové mléko, dýňový olej a pečená dýňová semínka na ozdobení

POSTUP

  1. Rozřízněte dýni na poloviny, vydlabejte semínka a vnitřek potřete olivovým olejem a osolte.
  2. Dejte péct do trouby řezem dolů na 200°C po dobu cca 20 minut.
  3. Poté otočte řezem nahoru a pečte dalších 10 minut, nebo dokud není dýně měkká.
  4. Dýni nakrájejte i se slupkou na kostky. 
  5. Vložte dýni do mixéru, zalijte vývarem a přidejte kokosové mléko a sůl.
  6. Mixujte do hladka.
  7. Polévku nalijte do hrnce a vařte několik minut.
  8. Servírujte horké ozdobené kapkou dýňového oleje, kokosového mléka a posypané praženými dýňovými semínky.
Krémová dýňová polévka s kokosovým mlékem servírovaná na talířích, ozdobená bylinkami a semínky.
www.biancazapatka.com

Máme pro vás ty nejlepší recepty na dipy, které můžete servírovat ke svým dýňovým hranolkám!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.