Polévka z hrachu s chilli a zázvorem

Polévka z hrachu s chilli a zázvorem

Máte rádi pikantnější chutě? Pak se vám bude tento recept určitě zamlouvat, je totiž doslova plný různorodých pikantních akcentů. Vedle chilli se v polévce představí zázvor a také výrazný koriandr. Nenajdete moc lepších kombinací na podzimní rýmičky. 

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 1 najemno nakrájená cibule
  • 1 větší brambora
  • svazek nasekaného koriandru (zvlášť listy a stonky)
  • 500 g mraženého hrášku
  • 50 g hrachových klíčků (plus nějaké na ozdobu)
  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 200 g zakysané smetany
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl

Postup: 

  • Na mírném ohni rozehřejte olej společně s máslem, přidejte kmín, zázvor a chvíli míchejte.
  • Poté přidejte cibuli, brambory a stonky koriandru a dolijte trošičku vody, aby se zelenina nespálila. Míchejte zhruba 5 minut. 
  • Zeleninu zalijte vývarem a přidejte hrášek, výhonky a zbytek koriandru. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 3 minuty.
  • Mezitím smíchejte chilli omáčku se zakysanou smetanou.
  • Polévku sundejte z ohřevu a rozmixujte tyčovým mixérem. Poté ji dejte zpět na mírný oheň a dochuťte solí a citronovou šťávou. 
  • Podávejte v miskách či hlubokých talířích, do každé misky přidejte lžíci zakysané smetany s chilli a zasypte hrachovými klíčky. 
Hrachová polévka s chilli a zázvorem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.