Polévka z kopřiv a cukety se slunečnicovými semínky

Polévka z kopřiv a cukety se slunečnicovými semínky

Chystáte-li polévku jako součást jarního menu pro hosty, ozdobte ji květy jedlých květin a semínky. Gurmánský zážitek bude dokonalý.

Ingredience:

  • 2 šálky čerstvých mladých kopřiv
  • 1 cuketa
  • 4 brambory
  • 1 stroužek česneku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • slunečnicová semínka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Cuketu a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Omyjte kopřivy a odstraňte z nich větší stonky.
  3. Nakrájené brambory, cuketu, kopřivy a prolisovaný česnek vložte do hrnce a zalijte vývarem.
  4. Přiveďte směs k varu, přiklopte pokličkou a vařte přibližně 15 minut, než cuketa a brambory změknou.
  5. Rozmixujte za pomoci ponorného vařiče nebo kuchyňského robota dohladka.
  6. Dochuťte solí a pepřem.

Hotová kopřivová polévka se posype orestovanými slunečnicovými semínky.

Kopřivový krém se slunečnicovými semínka a cuketou
zdroj: simplybeyondherbs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.