Polévka z kuřecích drobů

Polévka z kuřecích drobů

Jednoduchá a výživná kuřecí polévka se spoustou zeleniny vás zaručeně zahřeje a dodá potřebné vitamíny. Navíc skvěle chutná!

INGREDIENCE

  • kuřecí drůbky
  • 200 g kuřecího masa bez kostí, nakrájeného na kousky velikosti sousta
  • 1 l vody
  • 3 – 4 lžíce granulovaného kuřecího vývaru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 stroužek, drcený
  • trochu sušené cibule
  • 1 velká mrkev, oloupaná a nakrájená na plátky
  • 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájeného, včetně listů
  • 2 brambory, nakrájené na kostky
  • 6 – 12 cherry rajčat
  • 1/2 šálku mraženého hrášku
  • ½ šálku předvařené rýže   
  • 2 jarní cibulky
  • kapka citronové šťávy
  • 3/4 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky šalvěje
  • 3 snítky koriandru, nasekaného, plus něco navíc na ozdobu

POSTUP

  • Droby a kuřecí maso opláchněte ve vodě a sceďte.
  • Do třílitrového hrnce se silným dnem vložte prvních sedm ingrediencí a přiveďte k varu.
  • Přikryjte a snižte teplotu na mírný plamen.
  • Duste asi hodinu.
  • Přidejte dalších jedenáct ingrediencí a znovu přiveďte k varu.
  • Duste, dokud mrkev nezměkne a rýže není hotová, asi 30 minut.
  • Přidejte nať z jarní cibulky a lístky koriandru.
  • Promíchejte a dochuťte.
  • Podávejte spolu s tortilla chipsy nebo preclíky.
Kuřecí polévka se spoustou zeleniny v misce, která je položená na talíři s tortilla chipsy a slanými tyčinkami.
www.justapinch.com

Pokud milujete pokrmy z vnitřností, určitě vás budou zajímat i naše recepty na kuřecí játra. Vyzkoušejte některou z našich pochoutek!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.