Polévka z langusty

Polévka z langusty

Langustí maso je křehké, měkké a velmi snadné na přípravu. Chutí a texturou podobné humru, ale za zlomek nákladů. Tento recept je opravdu snadnou variantou pro rychlou večeři uprostřed týdne, ale i dostatečně elegantní pro zvláštní příležitosti.

Co budeme potřebovat

  1. 8 lžic másla (rozděleného)
  2. 160 g žluté cibule (nakrájené na kostičky)
  3. 60 g celeru (nakrájeného na kostičky)
  4. 60 g mrkve (nakrájené na kostičky)
  5. 70 ml rajčatového protlaku
  6. 950 ml kuřecího vývaru
  7. ½ lžičky česnekového prášku
  8. ½ lžičky cibulového prášku
  9. Lžička sušeného estragonu
  10. 250 ml červeného vína (sladkého)
  11. 340 g langustích ocasů (vařené a oloupané, rozmražené)
  12. 450 ml hustí smetany ke šlehání
  13. 4 lžíce mouky
  14. ½ lžičky soli
  15. ½ lžičky pepře
  16. Strouhaný parmazán

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozpustíme 4 lžíce másla a vhodíme nakrájenou cibuli, mrkev a celer
  2. Zeleninu smažíme po dobu 8–10 minut, dokud nebude měkká
  3. Polovinu zeleniny vyjmeme z pánve a dáme stranou
  4. Do hrnce přidáme rajčatový protlak pastu a pokračujeme ve vaření další 1 minutu, poté přidáme vývar, česnek, cibuli, estragon a víno
  5. Směs v pánvi přivedeme k varu
  6. Přidáme 60 g langusty a vše rozmixujeme ponorným mixérem
  7. Přidáme smetanu a znovu přivedeme k varu
  8. Mezitím si připravíme jíšku tak, že rozpustíme zbývající máslo v nepřilnavé pánvi a poté přidáme mouku a mícháme asi 3 minuty, dokud se vše nesmíchá a mouka nezačne hnědnout
  9. Do polévky vmícháme jíšku
  10. Jakmile polévka zhoustne, přidáme zpět odloženou zeleninu a zbývající langustu
  11. Polévku z langusty ochutnáme a dochutíme solí a pepřem
  12. Langustu necháme v polévce pár minut prohřát a poté polévku podáváme posypanou parmazánem
Krémová polévka z jemného masa, zeleninou a smetanou.
Zdroj: lobsterfrommaine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.