Polévka z pečeného česneku a cizrny

Polévka z pečeného česneku a cizrny

Tento pokrm je neuvěřitelně jednoduchý. Pečení česneku je na tom ten časově nejnáročnější krok. Poté pouze zarestujete cizrnu a cibuli, přidáte vývar a sůl a na stole máte chuťově vyvážené a výživné jídlo.

Ingredience

  • 2 hlavy česneku, s odkrojenými vršky, aby byly vidět stroužky
  • 1 polévková lžíce olivového oleje a trochu navíc
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 plechovky cizrny, scezené a opláchnuté
  • 5 šálků zeleninového vývaru
  • 1/2 čajové lžičky soli a další podle chuti
  • mletý černý pepř podle chuti
  • podle potřeby 1-2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 4-5 šálků nasekaného špenátu, mangoldu, kapusty, brokolice nebo jiné listové zeleniny

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 ° C.
  2. Hlavy česneku lehce pokapte olivovým olejem.
  3. Každou hlavu zabalte do alobalu a pečte cca 45 minut.
  4. Olivový olej zahřejte ve velkém hrnci na středním ohni.
  5. Přidejte cibuli.
  6. Vařte 5-7 minut za častého míchání nebo dokud není cibule měkká.
  7. Přidejte cizrnu, vývar, sůl a pepř.
  8. Cizrnu a vývar přeneste do výkonného mixéru.
  9. Opečené stroužky česneku vytlačte z obou hlav také do mixéru.
  10. Mixujte, dokud nebude směs hladká.
  11. Polévku přendejte zpět do hrnce a vařte.
  12. Přidejte zeleninu a vařte dalších 7-10 minut, nebo dokud nebude zelenina krásně jemná.
  13. Přimíchejte citronovou šťávu.
  14. Ochutnejte, dochuťte dle chuti a podávejte!
Polévka s cizrnou, pečeným česnekem a listovou zeleninou servírovaná v misce s pečivem.
www.thefullhelping.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.