Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Přijde vám květák nudný? Zkuste ho nejdřív opéct! Pak je krásně křupavý a má lehce karamelovou chuť. Pečený česnek zase ztrácí štiplavost a přitom si zachovává své zdraví prospěšné vlastnosti. Výsledná kombinace je chuťově naprosto dokonalá, skvěle zasytí a přitom nezatíží vaše zažívání.

Ingredience

  • 1 střední květák
  • 1 palička česneku
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 2 PL olivového oleje
  • 4 stonky čerstvého tymiánu

Postup

  1. Květák rozdělte na růžičky a každou podélně rozřízněte
  2. Cibuli oloupejte a rozpulte
  3. Paličku česneku nahoře seřízněte a zakápněte trochou oleje
  4. Troubu vyhřejte na 180 °
  5. Květák rozložte na plech a pokapejte olivovým olejem
  6. Na plech přidejte i cibuli a paličku česneku
  7. Pečte 20 – 30 minut
  8. Opatrně vydloubněte jednotlivé stroužky česneku ze slupek. Můžete použít lžičku nebo vidličku.
  9. Několik růžiček květáku si dejte z plechu stranou
  10. Cibuli, květák i česnek přendejte do většího hrnce a zalijte vývarem
  11. Přiveďte k varu a několik minut zvolna povařte
  12. Dochuťte solí a pepřem
  13. Polévku rozmixujte, pokud je příliš hustá přidejte vodu
  14. Servírujte ozdobené růžičkou pečeného květáku a čerstvým tymiánem
tři misky polévky z pečeného květáku
Zdroj: sweetpeasandsaffran.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.