Polévka z ředkviček, červené řepy a brambor

Polévka z ředkviček, červené řepy a brambor

Krásná růžová polévka s jedinečnou chutí, kterou jí dává kombinace ředkviček, červené řepy a červených brambor.  

Ingredience:

  • 3 svazky ředkviček
  • 4 menší červené brambory
  • 1/2 červené řepy
  • 250 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 3 šalotky
  • 3 PL olivového oleje
  • 7 bobkových listů
  • 3 plátky starého chleba bez kůrky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte dvě šalotky nakrájené na plátky a špetku soli a pepře.
  2. Restujte dozlatova, přibližně 4 minuty.
  3. Přidejte nakrájené plátky ředkviček a vařte, dokud ředkvičky nezměknou a nezprůsvitní, přibližně 7-10 minut.
  4. Přisypte čtvrtky brambory, plátky červené řepy, tři bobkové listy a další špetku soli.
  5. Promíchejte a poté pomalu vmíchejte vývar.
  6. Směs přiveďte k varu a poté teplotu stáhněte na minimum., vařte přibližně 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  7. Vyjměte bobkové listy a dejte je stranou.
  8. Horkou polévku opatrně propasírujte a vraťte zpět do hrnce a zahřejte.
  9. Do malé pánve nalijte olej a orestujte na něm na plátky nakrájenu poslední šalotku.
  10. Poté si připravte krutony. Chléb si nakrájejte na kousky, pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete.
  11. Následně je vložte na pánev a smažte, dokud nebudou  křupavé a zlatavé, přibližně 4 minuty z každé strany.

Polévku servírujte s orestovanou šalotkou, čerstvě mletým pepřem, bobkovým listem a krutony.

Miska s polévkou připravenou z ředkviček, červené řepy a brambor
zdroj: brooklynsupper.com

Z ředkviček si lze připravit nejen chutnou polévku, ale také pomazánku či salát. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty s ředkvičkami.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.