Krásná růžová polévka s jedinečnou chutí, kterou jí dává kombinace ředkviček, červené řepy a červených brambor.
Ingredience:
- 3 svazky ředkviček
- 4 menší červené brambory
- 1/2 červené řepy
- 250 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 3 šalotky
- 3 PL olivového oleje
- 7 bobkových listů
- 3 plátky starého chleba bez kůrky
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte dvě šalotky nakrájené na plátky a špetku soli a pepře.
- Restujte dozlatova, přibližně 4 minuty.
- Přidejte nakrájené plátky ředkviček a vařte, dokud ředkvičky nezměknou a nezprůsvitní, přibližně 7-10 minut.
- Přisypte čtvrtky brambory, plátky červené řepy, tři bobkové listy a další špetku soli.
- Promíchejte a poté pomalu vmíchejte vývar.
- Směs přiveďte k varu a poté teplotu stáhněte na minimum., vařte přibližně 20 minut, dokud brambory nezměknou.
- Vyjměte bobkové listy a dejte je stranou.
- Horkou polévku opatrně propasírujte a vraťte zpět do hrnce a zahřejte.
- Do malé pánve nalijte olej a orestujte na něm na plátky nakrájenu poslední šalotku.
- Poté si připravte krutony. Chléb si nakrájejte na kousky, pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Následně je vložte na pánev a smažte, dokud nebudou křupavé a zlatavé, přibližně 4 minuty z každé strany.
Polévku servírujte s orestovanou šalotkou, čerstvě mletým pepřem, bobkovým listem a krutony.
Z ředkviček si lze připravit nejen chutnou polévku, ale také pomazánku či salát. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty s ředkvičkami.