Polévka z růžičkové kapusty patří ke zdravých a chutným receptům, které si určitě oblíbíte.
INGREDIENCE
- 400 g růžičkové kapusty
- 1 cibule
- 250 g brambor
- 1 mrkev
- 30 g másla
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 stroužek česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
- 4 plátky anglické slaniny
POSTUP
- Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a mrkev.
- Přidáme očištěnou kapustu, přičemž větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny, na kostičky nakrájené brambory.
- Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, dobře provaříme.
- Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.
- Podáváme posypané opečenou slaninou.