Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty patří ke zdravých a chutným receptům, které si určitě oblíbíte.

INGREDIENCE

  • 400 g růžičkové kapusty
  • 1 cibule
  • 250 g brambor
  • 1 mrkev
  • 30 g másla
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 4 plátky anglické slaniny

POSTUP

  1. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a mrkev.
  2. Přidáme očištěnou kapustu, přičemž větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny, na kostičky nakrájené brambory.
  3. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, dobře provaříme.
  5. Dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.
  6. Podáváme posypané opečenou slaninou.
Polévka z růžičkové kapusty
zdroj: prekvapeni.kafe.cz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.