Domácí polévka s růžičkovou kapustou je krémová, hustá, bohatá a super jednoduchá! Je chutná a plná živin, které by vaše tělo potřebuje.
Co budeme potřebovat
- 1 kg růžičkové kapusty (oříznuté, očištěné a nakrájené na polovinu)
- 300 g brambor (oloupaných a nakrájených na kostičky)
- 2 lžíce másla
- 120 g nakrájené cibule
- 2 stroužky česneku (nasekané nahrubo)
- 1 l kuřecího vývaru
- 120 g strouhaného sýra čedar
- 2 lžičky provensálského koření
- koření červené papriky
- 30 ml mléka
- sůl
- černý pepř
Postup
- Rozehřejte máslo na středně vysokou teplotu, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte do měkka a rozvonění.
- Přidejte nakrájenou růžičkovou kapustu, nakrájené brambory, bylinky a restujte asi 3 minuty.
- Orestovanou zeleninu zalijte kuřecím vývarem, dochuťte solí, černým pepřem a červenou paprikou, promíchejte, aby se vše spojilo a hrnec přikryjte.
- Snižte teplotu a vařte, dokud nejsou brambory a růžičková kapusta měkké (řekněme 10–15 minut).
- Hrnec sejmeme ze sporáku, pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujeme na hladkou kaši.
- Do horké polévky vmícháme mléko, nastrouhaný sýr a mícháme do rozpuštění, ochutnáme a případně dochutíme solí.
Abyste si mohli uvařit krásně krémovou a chutnou polévku je třeba mít kvalitní kuchyňské vybavení! A vše začíná u sporáku! Podívejte se na naší recenzi plynových varných desek a vylepšete si své království!