Klasická polévka která je stále velmi oblíbená a to naprostým právem. Vyzkoušejte ji i vy!
Ingredience
- 1 cibule
- ¼ celeru
- 1 mrkev
- 2 lžíce oleje
- 2 šálky uzeného hovězího masa
- voda
- vývar
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 šálek krup
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci si rozpálíme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.
- Jakmile nám zelenina začne měknout, asi za 6-8 minut, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso.
- Přidáme vodu, vývar, plechovku rajčat, kroupy, bobkový list a přivedeme k varu.
- Vaříme asi 30-45 minut dokud nebudou kroupy měkké. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.