Polévka z uzeného hovězího s kroupami

Polévka z uzeného hovězího s kroupami

Klasická polévka která je stále velmi oblíbená a to naprostým právem. Vyzkoušejte ji i vy!

Ingredience

  • 1 cibule
  • ¼ celeru
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce oleje
  • 2 šálky uzeného hovězího masa
  • voda
  • vývar
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 šálek krup
  • 2 bobkové listy
  • sůl, pepř

Postup

  1. V hrnci si rozpálíme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.
  2. Jakmile nám zelenina začne měknout, asi za 6-8 minut, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso.
  3. Přidáme vodu, vývar, plechovku rajčat, kroupy, bobkový list a přivedeme k varu.
  4. Vaříme asi 30-45 minut dokud nebudou kroupy měkké. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Hovězí polévka se zeleninou a kroupami.
zdroj: theblackpeppercorn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.