Polévka z uzeného krůtího masa s rýží

Polévka z uzeného krůtího masa s rýží

Skvělý způsob jak využít uzené krůtí maso.Tuto polévku plnou chutí a vůni si jistě zamilujete.

Ingredience

  • 3 šálky uzeného krůtího masa (lze nahradit kuřecím)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • ½ šálku celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce rýže
  • 1.5 litru vývaru
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.
  2. Mezitím si nakrájíme krůtí maso na kostičky.
  3. Rýži propláchneme a přidáme k zelenině. Zalijeme vývarem, přidáme prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř.
  4. Vaříme asi 10 minut a přidáme krůtí maso.
  5. Vaříme dalších asi 10 minut dokud nebude rýže uvařená do měkka. 
Polévka z krůtího masa s rýží v bílé misce.
zdroj: cookinglsl.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.