Výborná krémová polévka ze zelených fazolek a brambor potěší celou vaši rodinu a navíc ji máte hotovou raz dva!
INGREDIENCE
- 200 g zelených fazolek, mražených nebo nakládaných
- 3 střední brambory
- bobkový list
- voda
- 250 ml smetany na vaření
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl a ocet k dochucení
- vajíčka (volitelně)
POSTUP
- Připravte si hrnec, do kterého dejte nakrájené fazolky, očištěné a nakrájené brambory, bobkový list, trošku soli a zalijte vodou.
- Pokud použijete nakládané fazolky, tak nejprve nechte brambory trochu povařit a fazolky přidejte trošku později, aby se vám úplně nerozvařily.
- V extra nádobce si rozmíchejte smetanu na vaření s hladkou moukou.
- Když budou brambory a fazolky měkké, tak přidejte směs smetany s hladkou moukou a povařte asi 5 minut.
- Na závěr dochuťte octem a podle potřeby solí.
- Pokud chcete, můžete do polévky přidat i vajíčka.
- Ty můžete buď uvařit v extra hrnci natvrdo, a pak si je dát do talíře nebo je můžete uvařit přímo v polévce.
- Vajíčko rozbijte do naběračky, a tu pomalu ponořte do polévky.
- Počkejte, až se vajíčko zatáhne a trošku svrchu uvaří a poté jej do polévky vyklopte.
- K polévce se hodí čerstvé pečivo a máte-li rádi sladko-kyselé chutě, tak na závěr můžete do polévky přidat i trošku cukru.