5 úžasných polévek s vůní uzeného masa. Vyzkoušejte je!

Máte doma uzené maso a nevíte co s ním? Vyzkoušejte tyto skvělé recepty na polévky z uzeného masa.

Ukážeme si jak recepty z hovězího a vepřového tak i z krůtího masa.

Všechny recepty jsou velice chutné a snadné.

Vybere si opravdu každý.

Co je to uzené maso a jak se připravuje 

Uzení je velice oblíbená metoda zpracování masa, jedná se o tepelnou úpravu kouřem za nízkých teplot.

Maso musí být také naloženo v solné směsi a to asi na 4-6 týdnů.

Teploty se pohybují podle druhu maso, obecně však  můžeme říct že je to kolem 50-60 stupňů, záleží však na druhu masa.

Dřevo vhodné pro uzení je například bukové, akátové, třešňové a nebo olšové.

Jedině tak dosáhneme toho že maso nebude vysušené a bude mít plnou, kouřovou chuť.

Čas uzení je 6-8 hodin, některé kusy masa se udí až 22 hodin.

Vy si můžete už hotové a vyuzené maso koupit a vychutnat si ho doma třeba v polévkách.

Které polévky z uzeného masa jste vyzkoušeli a jak vám chutnaly? Podělte se s námi o to v komentářích.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.