Máte doma uzené maso a nevíte co s ním? Vyzkoušejte tyto skvělé recepty na polévky z uzeného masa.
Ukážeme si jak recepty z hovězího a vepřového tak i z krůtího masa.
Všechny recepty jsou velice chutné a snadné.
Vybere si opravdu každý.
Naše recepty
Co je to uzené maso a jak se připravuje
Uzení je velice oblíbená metoda zpracování masa, jedná se o tepelnou úpravu kouřem za nízkých teplot.
Maso musí být také naloženo v solné směsi a to asi na 4-6 týdnů.
Teploty se pohybují podle druhu maso, obecně však můžeme říct že je to kolem 50-60 stupňů, záleží však na druhu masa.
Dřevo vhodné pro uzení je například bukové, akátové, třešňové a nebo olšové.
Jedině tak dosáhneme toho že maso nebude vysušené a bude mít plnou, kouřovou chuť.
Čas uzení je 6-8 hodin, některé kusy masa se udí až 22 hodin.
Vy si můžete už hotové a vyuzené maso koupit a vychutnat si ho doma třeba v polévkách.
Které polévky z uzeného masa jste vyzkoušeli a jak vám chutnaly? Podělte se s námi o to v komentářích.