Polské rohlíky nasladko

Polské rohlíky nasladko

Nekynuté svatomartinské rohlíčky podle tohoto receptu mají podobnou konzistenci jako francouzské croissanty, ale přesto jsou jiné. Mají vynikající chuť a krásně provoní celou kuchyň.

Ingredience:

  • 1 sáček instantního droždí
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1 polévková lžíce cukru krystal
  • 3 velké žloutky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 kostky másla

Náplň:

  • 1 hrnek máku
  • 1 hrnek mandlové náplně

Glazura:

  • 3 hrnky cukru moučka
  • 2 lžíce vody
  • 2 hrsti nasekaných mandlí

Postup:

  • Do nádoby kuchyňského robota dáme droždí, 1 hrnek vlažného mléka, lžíci cukru a necháme rozpustit.
  • Přidáme žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a promícháme. Přisypeme mouku a důkladně hněteme zhruba 8 až 10 minut.
  • Přendáme do misky vymazané olejem, zakryjeme a dáme na teplé místo kynout, dokud nebude mít těsto dvojnásobný objem.
  • Vyklopíme na pracovní plochu, rozdělíme na dvě části a každou vyválíme do kruhu, který rozdělíme na 8 stejných trojúhelníků.
  • Ve střední misce smícháme mák s mandlovou náplní a dáme kousek na každý jednotlivý dílek těsta v nejširším místě.
  • Zamotáme do tvaru rohlíku/půlměsíce a naskládáme na plech s pečícím papírem, kde necháme znovu asi tak 20 minut kynout.
  • Troubu si předehřejeme na 190 stupňů, vložíme plechy a pečeme cca 20 minut dozlatova.
  • Necháme zcela vychladnout a mezitím si připravíme glazuru. Na tu stačí jen smíchat v misce moučkový cukr s vodou, aby měla glazura řidší konzistenci.
  • Namažeme na rohlíčky a posypeme nasekanými mandlemi. Servírujeme nejlépe s horkým čajem či kávou.
Rohlíčky s vůní mandlí.
Zdroj: https://www.thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.