Polský zelný salát s mrkví

Polský zelný salát s mrkví

Tradiční polský salát s kysaným zelím, mrkví a jablky je plný chuti a přitom je tak jednoduchý na přípravu. Budete ho mít hotový za pouhých 10 minut!

Ingredience

  • 100 g kysaného zelí, nasekaného a scezeného
  • 1 velké sladké jablko
  • 1 velká mrkev, oloupaná
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • šťáva z  ½ pomeranče
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • kůra z 1 citronu
  • 3-4 lžíce rostlinného oleje
  • ⅔ lžičky kmínu, opečeného a rozdrceného
  • mořská sůl a pepř podle chuti

Postup       

  1. Kysané zelí dejte do cedníku, jemným stlačením odstraňte přebytečnou vlhkost a poté nahrubo nasekejte.
  2. Mrkev nakrájejte na spirálky (nebo nahrubo nastrouhejte) a vložte do velké salátové mísy.
  3. Přidejte cibuli a kysané zelí.
  4. Na malé pánvi nasucho opečte kmín.
  5. Lehce rozdrťte a přidejte do salátu.
  6. Nakrájejte na spirálky (nebo nahrubo nastrouhejte) jablko a přidejte do salátu.
  7. Přilijte pomerančovou a citronovou šťávu, olej, přidejte citronovou kůru a promíchejte pomocí 2 vidliček/velkých lžic.
  8. Ochutnejte a případně dokořeňte.
  9. Ihned podávejte.
Salát z mrkve, zelí a červené cibule, servírovaný na talíři s klínkem citronu.
www.everydayhealthyrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.