Tradiční polský salát s kysaným zelím, mrkví a jablky je plný chuti a přitom je tak jednoduchý na přípravu. Budete ho mít hotový za pouhých 10 minut!
Ingredience
- 100 g kysaného zelí, nasekaného a scezeného
- 1 velké sladké jablko
- 1 velká mrkev, oloupaná
- 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- šťáva z ½ pomeranče
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- kůra z 1 citronu
- 3-4 lžíce rostlinného oleje
- ⅔ lžičky kmínu, opečeného a rozdrceného
- mořská sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kysané zelí dejte do cedníku, jemným stlačením odstraňte přebytečnou vlhkost a poté nahrubo nasekejte.
- Mrkev nakrájejte na spirálky (nebo nahrubo nastrouhejte) a vložte do velké salátové mísy.
- Přidejte cibuli a kysané zelí.
- Na malé pánvi nasucho opečte kmín.
- Lehce rozdrťte a přidejte do salátu.
- Nakrájejte na spirálky (nebo nahrubo nastrouhejte) jablko a přidejte do salátu.
- Přilijte pomerančovou a citronovou šťávu, olej, přidejte citronovou kůru a promíchejte pomocí 2 vidliček/velkých lžic.
- Ochutnejte a případně dokořeňte.
- Ihned podávejte.