Toto pomalu pečené vepřové koleno se od kosti krásně odděluje. Oproti jiným receptům na koleno je vyjímečný v tom, že se je připravováno na asijský způsob.
Ingredience:
- 1 vepřové koleno
- ½ hrnku tmavé sojové omáčky
- 1 hrnek třtinového cukru
- ¼ hrnku čínského (rýžového) vína na vaření
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 3 pórky
- 1 kousek čerstvého zázvoru (cca 5 cm dlouhý)
- 2 hrnky houby Shiitake
- ½ lžičky kuliček černého pepře
- 5 hvězdičkek anýzu
Postup:
- Ze všech tekutých přísad, cukru a česneku si vytvořte marinádu, do které na noc koleno naložte.
- Druhý den si na dno hrnce nakrájejte pórek a houby Shiitake.
- Navrch dejte koleno a podlijte marinádou vodou tak, aby bylo koleno do ¾ ponořeno.
- Nakonec přidejte kuličky pepře a hvězdičky anýzu.
- Vařte na vysoký stupeň 7-8 hodin.
- Vydušenou šťávu nakonec nechte na pánvičce zredukovat, aby nabyla na hustotě.