Pomalu dušené vepřové koleno 

Pomalu dušené vepřové koleno 

Toto pomalu pečené vepřové koleno se od kosti krásně odděluje. Oproti jiným receptům na koleno je vyjímečný v tom, že se je připravováno na asijský způsob.

Ingredience:

  • 1 vepřové koleno
  • ½ hrnku tmavé sojové omáčky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • ¼ hrnku čínského (rýžového) vína na vaření
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 3 pórky
  • 1 kousek čerstvého zázvoru (cca 5 cm dlouhý)
  • 2 hrnky houby Shiitake
  • ½ lžičky kuliček černého pepře
  • 5 hvězdičkek anýzu

Postup: 

  • Ze všech tekutých přísad, cukru a česneku si vytvořte marinádu, do které na noc koleno naložte. 
  • Druhý den si na dno hrnce nakrájejte pórek a houby Shiitake. 
  • Navrch dejte koleno a podlijte marinádou vodou tak, aby bylo koleno do ¾ ponořeno.
  • Nakonec přidejte kuličky pepře a hvězdičky anýzu. 
  • Vařte na vysoký stupeň 7-8 hodin.
  • Vydušenou šťávu nakonec nechte na pánvičce zredukovat, aby nabyla na hustotě.
vepřové koleno z pomalého hrnce
sbs.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.