Pomalu pečená BBQ žebra

Pomalu pečená BBQ žebra

Žebírka v tomto receptu se pečou pomalu a díky tomu vznikne naprosto úžasný pokrm. Většina práce spočívá v tom, že se vše zkombinuje dohromady, takže směle do toho!

Ingredience

  • 1 vepřová žebírka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky sušené cibule
  • 1 lžička tymiánu
  • ½ lžičky mleté hořčice
  • ½ lžičky uzené papriky
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 1 šálek BBQ omáčky

Postup

  1. Opláchněte žebra a osušte.
  2. Žebra nakrájejte na 2 – 3 kusy.
  3. Smíchejte všechno koření a žebra posypte zeshora, zespodu i ze stran.
  4. Vložte do misky a marinujte 6 – 8 hodin, ideálně přes noc.
  5. Předehřejte troubu na 120 stupňů Celsia.
  6. Žebra zabalte do alobalu a vložte do trouby.
  7. Pečte 2,5 – 3 hodiny.
  8. Hotová žebra vyjměte z trouby a z alobalu.
  9. Dejte žebra na rošt a potřete BBQ omáčkou.
  10. Opečte z obou stran, abyste na vnější straně žeber vytvořili křupavé opečené kůrky.
Namarinovaná vepřová žebra.
www.thesaltypot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.