Žebírka v tomto receptu se pečou pomalu a díky tomu vznikne naprosto úžasný pokrm. Většina práce spočívá v tom, že se vše zkombinuje dohromady, takže směle do toho!
Ingredience
- 1 vepřová žebírka
- 2 lžíce třtinového cukru
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky sušené cibule
- 1 lžička tymiánu
- ½ lžičky mleté hořčice
- ½ lžičky uzené papriky
- podle potřeby sůl a pepř
- 1 šálek BBQ omáčky
Postup
- Opláchněte žebra a osušte.
- Žebra nakrájejte na 2 – 3 kusy.
- Smíchejte všechno koření a žebra posypte zeshora, zespodu i ze stran.
- Vložte do misky a marinujte 6 – 8 hodin, ideálně přes noc.
- Předehřejte troubu na 120 stupňů Celsia.
- Žebra zabalte do alobalu a vložte do trouby.
- Pečte 2,5 – 3 hodiny.
- Hotová žebra vyjměte z trouby a z alobalu.
- Dejte žebra na rošt a potřete BBQ omáčkou.
- Opečte z obou stran, abyste na vnější straně žeber vytvořili křupavé opečené kůrky.