Pomalu pečená krkovička s rýží

Pomalu pečená krkovička s rýží

Když necháte krkovičku pozvolna péct, tuk se krásně uvolní do masa a prostoupí ho lahodnou chutí. Inspirujte se třeba tímto receptem.

Ingredience

  • 1,5 kg vepřové krkovice
  • 8 stroužků česneku
  • 1 PL nasekaného rozmarýnu
  • 1 PL dijónské hořčice
  • 1 PL cirtonové šťávy
  • 4 PL olivového oleje
  • 4 PL sherry
  • 2 PL javorového sirupu
  • 250 g cherry rajčat
  • sůl

Postup

  • Předehřejte troubu na 150°C
  • Rozmačkejte 4 stroužky česneku a přidejte k nim hořčici, citronovou šťávu, rozmarýn a olej a promíchejte
  • Maso vložte do pekáče a pomažte ho ze všech stran olejovou pastou
  • Přelijte ho sherry a javorovým sirupem a pečte 3 hodiny
  • Během pečení občas podlévejte výpekem nebo vodou
  • Na posledních 15 minut přidejte do pekáče cherry rajčátka a na plátky nasekané zbylé stroužky česneku
  • Když maso vyndáte z trouby nechte ho ještě 10 minut odpočívat pod alobalem
  • Servírujte nakrájené na plátky, přelité výpekem s rajčaty a česnekem.
  • Jako přílohu podávejte rýži
Krkovice vcelku v pekáčku s cherry rajčaty
Zdroj: womensweeklyfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.