Toto kuřecí maso pomalu pečené s rajčatovou omáčkou s přídavkem kouřové BBQ omáčky se vám bude takřka rozpouštět v ústech! Servírujte ho spolu s čerstvým koriandrem, limetkou, kukuřicí, červenou cibulí a rýží a získáte tak jídlo, které je tak lahodné, že ho nebudete chtít přestat jíst.
Co budete potřebovat
- 1 kg kuřecích stehenních řízků
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 x 400g plechovka drcených rajčat
- 1/2 šálku kouřové barbecue omáčky
- čerstvé listy koriandru, grilovaná kukuřice, na tenké plátky nakrájená červená cibule, měsíčky limetky a rýže, k podávání
Postup
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Zahřejte olej v těžké pánvi vhodné do trouby na středním ohni.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte za častého míchání 4–5 minut, dokud nezměknou.
- Vmíchejte rajčatový protlak a barbecue omáčku a vařte 1 minutu.
- Přidejte drcená rajčata.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Přiveďte k varu a poté vařte bez pokličky 20 minut nebo do zhoustnutí.
- Vložte maso do velkého pekáče.
- Přelijte rajčatovou směsí a promíchejte.
- Přikryjte a pečte 1 hodinu nebo dokud kuře nezměkne.
- Vyjměte z trouby a přeneste maso na prkénko.
- Pomocí 2 vidliček kuřecí maso natrhejte.
- Nakrájené maso promíchejte s rajčatovou omáčkou.
- Posypte koriandrem a podávejte s kukuřicí, červenou cibulí, měsíčky limetky a rýží.