Pomalu pečený bůček na medu a pivu

Pomalu pečený bůček na medu a pivu

Křupavý na povrchu, krásně měkký uvnitř. Chuť medu navíc vytváří zajímavý kontrast s kořením. Zkrátka delikatesa.

Ingredience

  • 800 g bůčku
  • 100 g medu
  • 1 PL soli
  • 2 ČL kmínu
  • 1 ČL uzené papriky
  • ½ ČL sušeného česneku
  • ½ ČL kayenského pepře
  • 6 PL černého piva

Postup

  1. Ostrým nožem nařízněte kůži bůčku do mřížky
  2. V míse smíchejte pivo a rozpuštěný med s kořením a solí
  3. Vložte maso do mísy a ze všech stran ho ve směsi vykoupejte
  4. Nechte marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc, v lednici
  5. Předehejte troubu na 180°
  6. Maso přendejte do pekáčku a pečte 60 minut
  7. Snižte teplotu na 150°
  8. Maso potřete zbylou marinádou a pečte ještě 20 minut
  9. Nechte trochu zchladnout a pokrájejte ho na plátky
  10. Servírujte s brambory, bramborovým knedlíkem, nebo s pečivem
bůček pečený na pivu v medové krustě, servírovaný na černém platu
Zdroj: telegraph.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.