Křupavý na povrchu, krásně měkký uvnitř. Chuť medu navíc vytváří zajímavý kontrast s kořením. Zkrátka delikatesa.
Ingredience
- 800 g bůčku
- 100 g medu
- 1 PL soli
- 2 ČL kmínu
- 1 ČL uzené papriky
- ½ ČL sušeného česneku
- ½ ČL kayenského pepře
- 6 PL černého piva
Postup
- Ostrým nožem nařízněte kůži bůčku do mřížky
- V míse smíchejte pivo a rozpuštěný med s kořením a solí
- Vložte maso do mísy a ze všech stran ho ve směsi vykoupejte
- Nechte marinovat minimálně hodinu, ideálně přes noc, v lednici
- Předehejte troubu na 180°
- Maso přendejte do pekáčku a pečte 60 minut
- Snižte teplotu na 150°
- Maso potřete zbylou marinádou a pečte ještě 20 minut
- Nechte trochu zchladnout a pokrájejte ho na plátky
- Servírujte s brambory, bramborovým knedlíkem, nebo s pečivem