Pomalu pečený bůček s jablky

Pomalu pečený bůček s jablky

Maso s ovocem je kombinace pro opravdové labužníky. Nebojte se toho a inspirujte se tímto receptem. Pikantní pečený bůček a svěží chuť jablek, to si prostě zamilujete.

Ingredience

  • 1 kg vepřového boku
  • 8 jablek
  • 4 cibule
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 PL kmínu
  • ½ ČL chilli
  • 4 stroužky česneku
  • 4 listy šalvěje
  • 1 PL soli

Postup

  1. Vepřový bok omyjte, usušte a horní kůži nařízněte do mřížky
  2. Olej, koření, sůl a šalvěj promíchejte s utřeným česnekem
  3. Směsí důkladně potřete bok ze všech stran a dejte ho na hodinu do lednice
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 200° po dobu 60 minut, průběžně podlévejte
  5. Jablka rozkrájejte na čtvrtiny a zbavte je jádřinců, cibuli oloupejte a také rozkrájejte na čtvrtky
  6. Slijte výpek z masa stranou a snižte teplotu v troubě na 180°
  7. Do pekáčku, pod maso, vložte cibuli a jablka, lehce podlijte vodou
  8. Pečte 30 minut
  9. Po vyjmutí z trouby nechte maso ještě 10 minut odpočinout pod alobalem, teprve poté rozkrájejte na plátky
  10. Servírujte plátek masa s pečenou cibulí a jablky přelitý výpekem s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem
pečený vepřový bok na prkýnku s pečenými jablky a cibulí
Zdroj: taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.