Maso s ovocem je kombinace pro opravdové labužníky. Nebojte se toho a inspirujte se tímto receptem. Pikantní pečený bůček a svěží chuť jablek, to si prostě zamilujete.
Ingredience
- 1 kg vepřového boku
- 8 jablek
- 4 cibule
- 3 PL olivového oleje
- 1 PL kmínu
- ½ ČL chilli
- 4 stroužky česneku
- 4 listy šalvěje
- 1 PL soli
Postup
- Vepřový bok omyjte, usušte a horní kůži nařízněte do mřížky
- Olej, koření, sůl a šalvěj promíchejte s utřeným česnekem
- Směsí důkladně potřete bok ze všech stran a dejte ho na hodinu do lednice
- Pečte v troubě vyhřáté na 200° po dobu 60 minut, průběžně podlévejte
- Jablka rozkrájejte na čtvrtiny a zbavte je jádřinců, cibuli oloupejte a také rozkrájejte na čtvrtky
- Slijte výpek z masa stranou a snižte teplotu v troubě na 180°
- Do pekáčku, pod maso, vložte cibuli a jablka, lehce podlijte vodou
- Pečte 30 minut
- Po vyjmutí z trouby nechte maso ještě 10 minut odpočinout pod alobalem, teprve poté rozkrájejte na plátky
- Servírujte plátek masa s pečenou cibulí a jablky přelitý výpekem s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem