Pomalu pečený králík v zeleninové omáčce s hořčicí a ciderem

Pomalu pečený králík v zeleninové omáčce s hořčicí a ciderem

Králík nejlépe chutná, když je pomalu pečený a co teprve když ho doplňuje luxusní omáčka ze zeleniny, hořčice a cideru. To je teprve delikatesa!

Co budete potřebovat

  • 4 králičí stehna
  • 2 nahrubo nakrájené šalotky
  • 2 stroužky česneku, nasekané nadrobno
  • 1 řapík řapíkatého celeru, nakrájený nadrobno
  • 1 středně velká mrkev, najemno nakrájená
  • 100 g pancetty nebo slaniny nakrájené na malé kostičky
  • 20 g dijonské hořčice
  • 1 bobkový list
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 malý list šalvěje
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 250 ml suchého cideru
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 30 ml creme fraiche
  • 20 g másla
  • 50 ml oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • V těžké litinové pánvi na mírném ohni opečte na oleji šalotku, řapíkatý celer, mrkev a česnek, dokud nebudou měkké a zesklovatělé.
  • Přidejte pancettu nebo slaninu a opékejte alespoň 7 minut, dokud nezačne pouštět tuk (nechcete, aby byla křupavá).
  • Vyndejte tyto ingredience z pánve, tuk si ponechte v pánvi, zvyšte plamen a opékejte králičí stehýnka z každé strany 1 minutu.
  • Králičí stehna vyjměte z pánve.
  • Přidejte cider a nechte vařit asi 1 minutu.
  • Králičí stehna potřete hořčicí.
  • Snižte teplotu a přidejte zeleninovou směs s pancettou a králíka zpět do pánve spolu s bylinkami.
  • Přilijte kuřecí vývar.
  • Vložte do trouby předehřáté na 150 stupňů Celsia a pečte 2 hodiny přiklité pokličkou.
  • Po dvou hodinách vyjměte pánev z trouby.
  • Králíka vyndejte z pánve a udržujte ho v teple.
  • Dejte pánev na sporák na mírný plamen, přidejte creme fraiche a míchejte asi 5 minut.
  • Vypněte plamen a přidejte máslo, aby omáčka zhoustla.
  • Před podáváním vložte králíka zpět do pánve, aby se prohřál a okořeňte podle chuti.
  • Podávejte s bramborovou kaší.
Králičí stehna s omáčkou ze zeleniny, hořčice a cideru na pánvi.
www.kitchenexile.com

Vyzkoušejte i našich dalších 10 nejlepších receptů na králíka z trouby. Zamilujete si je všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.