Lahodné prázdninové jídlo, které je jednoduché na přípravu. Je veganské a bez lepku, takže potěší opravdu všechny.
Ingredience
- 0,5 kg červeného zelí
- 1 cibule
- 2 jablka
- ½ šálku čerstvých brusinek
- 4 lžíce hnědého cukru
- 1 tyčinka skořice
- 5 hřebíčků
- 1 badyán
- 3 lžičky červeného vinného octa
Postup
- Nakrájejte zelí na čtvrtiny, zbavte ho jádra a vnějších listů, a pokrájejte na tenké plátky.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli.
- Oloupejte jablka, zbavte je jadřinců a nakrájejte.
- Lehce vymažte olejem vnitřek pomalého hrnce, přidejte všechny přísady a dobře promíchejte.
- Přilijte dostatek vody, aby v hrnci dosahovala přibližně 2,5 cm.
- Vařte cca hodinu na vysokou teplotu, poté teplotu snižte a pokračujte ve vaření dalších 5 hodin. Občas promíchejte.
- V případě potřeby na poslední hodinu vaření odklopte víko, aby se vyvařila část tekutiny.