Tento recept na pomazánku kombinuje krémové avokádo se zakysanou smetanou, salsou, rajčaty a strouhaným sýrem pro rychlou a snadnou svačinku na každý den. Nebo jí servírujte s tímto receptem na mexické nachos.
Co budeme potřebovat
- 2 velká avokáda
- 120 g zakysané smetany
- 150 g smetanového sýra
- 1 lžička kmínu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička limetkové šťávy
- 1/2 lžičky chilli omáčky
- 100 g salsy
- 150 g strouhaného sýra čedar
- 100 g nakrájených rajčat
- sůl
- pepř
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Ve velké míse rozmačkejte avokádo vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.
- V malé misce smíchejte zakysanou smetanu, smetanový sýr, kmín, limetkovou šťávu, prolisovaný česnek a chilli omáčku.
- Do avokáda vmícháme zakysanou smetanu a salsu.
- Přidejte sýr a rajčata, dochuťte solí a pepřem, dobře promíchejte.
- Zakryjte a nechte chladit 1 hodinu.
- Před podáváním posypte trochou sýra a rajčaty. Ozdobte koriandrem. Podávejte s chipsy.
Nejlepší přílohou je opečený taostový chléb. Můžete si ho snadno udělat ve kvalitním topinkovači. Vyberte si podle naší recenze ten, který se bude hodit do vaší kuchyně!