Budapešť, jak se také této pochoutce říká je velmi oblíbeným druhem pomazánky, který se hodí pro každou příležitost.
Tahle verze obsahuje mimo jiné i česnek. Ten jak víme dokáže zpestřit i ten maximálně nudný pokrm a udělat z něj pochoutku, na kterou se jen tak nezapomene.
Ingredience:
- 350 g tvarohu
- 240 g smetanového sýra
- 1 středně velká cibule
- 2 – 3 lžíce zakysané smetany
- 1 polévková lžíce mleté sladké papriky
- Špetka pálivé papriky
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 – 2 stroužky česneku
- 2 lžíce čerstvé pažitky
- Sůl podle chuti
Postup:
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek očistíme a prolisujeme. Obojí dáme do misky.
- Pažitku nasekáme a přidáme do mísy.
- Přidáme tvaroh se smetanovým sýrem a vidličkou promícháme.
- Přihodíme zakysanou smetanu, sladkou i pálivou papriku, kmín, hořčici a osolíme.
- Naposledy velmi důkladně promícháme a pak hned uložíme do ledničky.
- Servírujeme nejlépe na čerstvém chlebu s rajčaty.