Vajíčka jsou super přílohou, ale ve vařené podobě i vhodnou surovinou do různých nátěrek či salátů. S tímto receptem potěšíte každého, kdo fandí pochoutkám studené kuchyně.
Ingredience:
- 4 vejce
- 1/2 hrnku majonézy
- 150 g dušené vepřové šunky (může být i krůtí či kuřecí)
- 2 jarní cibulky
- 2 lžičky dijonské hořčice
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup:
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Dáme do misky a přidáme najemno pokrájenou šunku.
- Přihodíme majonézu s dijonskou hořčicí i očištěnou a nakrájenou jarní cibulku.
- Osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a dáme na 2 hodiny vychladit, aby se vůně hezky propojily.
- Pomazánka je skvělá do čerstvé housky, na toustový či klasický chléb, ale také na jednohubky či krekry.