Pomazánka z avokáda a vajec

Pomazánka z avokáda a vajec
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Podobně jako vejce, je i avokádo plné rozmanitých vitamínů, minerálů a také polynenasycených tuků, které pomáhají snižovat špatný cholesterol a naopak zvyšovat ten dobrý.

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 1 avokádo
  • 2 PL majonézy
  • 1,5 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 PL nasekané čerstvé pažitky nebo petrželky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Avokádo oloupejte a vypeckujte.
  2. Následně ho v misce pomocí vidličky rozmačkejte a smíchejte s majonézou a citronovou šťávou.
  3. V mezidobě si uvařte vejce natvrdo.
  4. Do avokádové směsi přidejte nadrobno nakrájený řapíkatý celer a pažitku.
  5. Uvařená a oloupaná vejce rovněž nakrájejte a smíchejte s ostatními ingrediencemi.
  6. Vše dochuťte solí a pepřem.

Vajíčková pomazánka s avokádem může  být skvělou a zdravou svačinou i večeří.

Krajíc chleba potřený pomazánkou vyrobenou z avokáda a vajec
zdroj: inspiratedtaste.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.