Jednoduché, snadné a chutné to je toast s pečenými rajčaty a avokádovou pomazánkou. Krémová textura, sladká rajčata, pokapaná balzamikem opečené toasty posouvají na zcela novou úroveň.
Co budeme potřebovat
- 3 římská rajčata
- italské koření
- panenský olivový olej
- sůl
- 2 zralá avokáda
- šťáva z 1 limetky
- 4 plátky celozrnného chleba
- petržel
- balzamikový ocet
- vločky červené papriky
Postup
- Předehřejte troubu na 160 stupňů a vyložte mělký plech pečicím papírem.
- Rajčata nakrájejte na plátky a dejte na pekáč.
- Posypte italským kořením, mořskou solí a pokapejte trochou olivového oleje.
- Rajčata opékejte 15 až 20 minut.
- Zatímco se rajčata opékají, nakrájejte avokádo na polovinu, odstraňte pecku a dužinu dejte so mísy.
- Přidejte limetkovou šťávu a rozmačkejte avokádo, dokud nedosáhne požadované struktury.
- Chleba opečte v toustovači nebo v troubě.
- Avokádovou pomazánu rozetřete na toasty a položte na ni plátky opečených rajčat, pokapejte balzamikem a ozdobte petrželkou a červenou paprikou.