Pomazánka z avokáda s opečenými rajčaty

Pomazánka z avokáda s opečenými rajčaty

Jednoduché, snadné a chutné to je toast s pečenými rajčaty a avokádovou pomazánkou. Krémová textura, sladká rajčata, pokapaná balzamikem opečené toasty posouvají na zcela novou úroveň.

Co budeme potřebovat

  • 3 římská rajčata
  • italské koření
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • 2 zralá avokáda
  • šťáva z 1 limetky
  • 4 plátky celozrnného chleba
  • petržel
  • balzamikový ocet
  • vločky červené papriky

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 stupňů a vyložte mělký plech pečicím papírem.
  • Rajčata nakrájejte na plátky a dejte na pekáč.
  • Posypte italským kořením, mořskou solí a pokapejte trochou olivového oleje.
  • Rajčata opékejte 15 až 20 minut.
  • Zatímco se rajčata opékají, nakrájejte avokádo na polovinu, odstraňte pecku a dužinu dejte so mísy.
  • Přidejte limetkovou šťávu a rozmačkejte avokádo, dokud nedosáhne požadované struktury.
  • Chleba opečte v toustovači nebo v troubě.
  • Avokádovou pomazánu rozetřete na toasty a položte na ni plátky opečených rajčat, pokapejte balzamikem a ozdobte petrželkou a červenou paprikou.
Opečený chléb s rozmačkaným avokádem a opečeným rajčetem na vrchu.
Zdroj: thecuriousplate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.