Pomazánka z černé čočky

Pomazánka z černé čočky
Příprava: 15 minut Počet porcí: 1

Pomazánka z černé čočky je zdravá a chuťově znamenitá. Pokud jste černou čočku ještě nezkoušeli, musíte to ihned napravit, protože je opravdu o co stát!

Ingredience

  • 1 šálek vařené černé čočky (klidně ji převařte, pokud chcete pomazánku kašovitou)
  • šťáva z 1 limetky
  • 2 špetky soli
  • mletý černý pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
  • 1/2 čajové lžičky sušené cibule
  • 5 lžíc vody pokojové teploty
  • zelenina k servírování

Postup

  1. Rozmixujte vařenou čočku v kuchyňském robotu.
  2. Přidejte limetkovou šťávu, špetku soli, sušený česnek a cibuli.
  3. Promíchejte.
  4. Po troškách přidávejte olivový olej spolu s vodou a opět trochu rozmixujte.
  5. Dávejte pozor na konzistenci, kterou chcete mít ani ne příliš tekutou, ani ne příliš suchou.
  6. Pokračujte v přidávání olivového oleje a vody do požadované konzistence.
  7. Dochuťte solí a pepřem.
  8. Podávejte s různými druhy křupavé zeleniny.
Dip z černé čočky s bylinkou na vrchu v servírovací misce obložený paprikou a další zeleninou.
www.food52.com

Pokud byste si raději dali čočku v jiné podobě, inspirujte se našimi recepty na skvělé čočkové polévky v 8 různých variantách!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.