Pomazánka z černé čočky je zdravá a chuťově znamenitá. Pokud jste černou čočku ještě nezkoušeli, musíte to ihned napravit, protože je opravdu o co stát!
Ingredience
- 1 šálek vařené černé čočky (klidně ji převařte, pokud chcete pomazánku kašovitou)
- šťáva z 1 limetky
- 2 špetky soli
- mletý černý pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1/2 čajové lžičky sušené cibule
- 5 lžíc vody pokojové teploty
- zelenina k servírování
Postup
- Rozmixujte vařenou čočku v kuchyňském robotu.
- Přidejte limetkovou šťávu, špetku soli, sušený česnek a cibuli.
- Promíchejte.
- Po troškách přidávejte olivový olej spolu s vodou a opět trochu rozmixujte.
- Dávejte pozor na konzistenci, kterou chcete mít ani ne příliš tekutou, ani ne příliš suchou.
- Pokračujte v přidávání olivového oleje a vody do požadované konzistence.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s různými druhy křupavé zeleniny.

Pokud byste si raději dali čočku v jiné podobě, inspirujte se našimi recepty na skvělé čočkové polévky v 8 různých variantách!