Chuť černých fazolí je vyvážena kyselostí limetky a zázvor tuto luxusní pomazánku příjemně ,,nakopne“. To musíte vyzkoušet!
Ingredience
- 1 stroužek česneku
- 2,5 cm kus čerstvého zázvoru
- 1 plechovka černých fazolí (cca 435 g)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- šťáva z ½ limetky (možná trochu víc)
- 10 lžic vody
- sůl na dochucení
- pepř na dochucení
Postup
- Nastrouhejte nebo nakrájejte česnek a zázvor.
- Poté je orestujte na oleji na středním ohni ve velké pánvi minutu nebo dvě.
- Sceďte a opláchněte černé fazole a poté je přidejte do pánve.
- Restujte ještě pár minut a přidejte postupně pár lžic vody.
- Nakonec odstavte z ohně, přidejte sůl, pepř a limetkovou šťávu.
- Pomocí šťouchadla na brambory nebo vidličkou vše rozdrťte na hladkou pastu.
- Podávejte dip s chlebem, k bramborám, do salátu nebo si ho dejte jen tak jako svačinku s vysokým obsahem bílkovin.
Které jsou ty nejoblíbenější recepty ze sterilovaných fazolí a fazolových lusků? To zjistíte v našich 5 snadných receptech na fazolové rychlovky!