Pomazánka z černých fazolí s limetkou

Pomazánka z černých fazolí s limetkou
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Chuť černých fazolí je vyvážena kyselostí limetky a zázvor tuto luxusní pomazánku příjemně ,,nakopne“. To musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 1 stroužek česneku
  • 2,5 cm kus čerstvého zázvoru        
  • 1 plechovka černých fazolí (cca 435 g)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • šťáva z ½ limetky (možná trochu víc)
  • 10 lžic vody
  • sůl na dochucení
  • pepř na dochucení

Postup                                       

  1. Nastrouhejte nebo nakrájejte česnek a zázvor.
  2. Poté je orestujte na oleji na středním ohni ve velké pánvi minutu nebo dvě.
  3. Sceďte a opláchněte černé fazole a poté je přidejte do pánve.
  4. Restujte ještě pár minut a přidejte postupně pár lžic vody.
  5. Nakonec odstavte z ohně, přidejte sůl, pepř a limetkovou šťávu.
  6. Pomocí šťouchadla na brambory nebo vidličkou vše rozdrťte na hladkou pastu.
  7. Podávejte dip s chlebem, k bramborám, do salátu nebo si ho dejte jen tak jako svačinku s vysokým obsahem bílkovin.
Fazolový dip s limetkou servírovaný v misce a obložený čerstvou zeleninou.
www.hurrythefoodup.com

Které jsou ty nejoblíbenější recepty ze sterilovaných fazolí a fazolových lusků? To zjistíte v našich 5 snadných receptech na fazolové rychlovky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.