Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky

I pomazánka může být bílkovinovou bombou. Čočka je, co se týče obsahu bílkovin, velmi dobrým zdrojem, tudíž dobře zasytí.

Ingredience

  • 1 hrnek červené čočky
  • 1ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
  • 1 lžíce jablečného octa (dle chuti)
  • 2 lžíce rajčatového pyré
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce čerstvě nasekaného kopru
  • Sůl a mletý pepř

Postup

  • Na pánvi restujte na středním ohni prolisovaný česnek s najemno nakrájenou cibulí. Asi 5 minut, dokud cibule nezhnědne.
  • Za stálého míchání přilévejte zeleninový vývar a poté čočku.
  • Vařte asi 10-15 minut, dokud není čočka měkká a tekutina se nevstřebá.
  • Uvařenou čočku i s cibulí a česnekem dejte do mixéru.
  • Přidejte jablečný ocet, rajčatové pyré, javorový sirup, oregano, pepř, kmín, koriandr, kurkumu, šťávu z citronu a rozmixujte dohladka.
  • Poté ochutnejte a dle chuti ještě osolte nebo opepřete. Dejte vychladit.
  • Pomazánku podávejte posypanou čerstvým koprem.
Chléb s čočkovou pomazánkou a nasekaným koprem.
Zdroj: greenevi.com

Zaujala vás tato pomazánka? Dobrá zpráva! Máme pro vás dalších 7 receptů na celerovou pomazánku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.