Tento dip je krásně zářivý a skládá se ze samých zdravých ingrediencí. Je to perfektní předkrm či originální občerstvení. Užijte si ho!
Ingredience
- 2 velké řepy (nebo 4 menší)
- 2 – 4 lžíce křenu
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 1/2 šálku 4% plnotučného mléčného jogurtu
Postup
- Opláchněte řepu a vložte ji do hrnce se studenou vodou.
- Přiveďte vodu k varu a poté snižte plamen na střední teplotu.
- Vařte řepu po dobu 45-60 minut, nebo dokud ji snadno nepropíchnete vidličkou.
- Až bude řepa hotová, vypusťte vodu a ochlaďte řepu v cedníku.
- Vložte řepu pod studenou vodu a oloupejte ji.
- Řepu nakrájejte nahrubo a vložte ji do mixéru, kterých nechte 30 sekund běžet..
- Seškrábejte strany a mixujte dalších 30 sekund až minutu.
- Přidejte křen, sůl, mletý pepř, jogurt a zpracovávejte 10 sekund, dokud se vše nespojí.
- Dobrou chuť!