Červené zelí má většina z nás spojené s pečenou kachnou a knedlíky.
Tato brukvovitá zelenina má ale v kuchyni i mnoho jiných využití.
Pojďme si představit chutné recepty na pomazánky z červeného zelí.
Je jednoduchá, zdravá a pochutnávat si na ní můžete k svačině, obědu i večeři!
Připravit ji lze se zelí nakládaného i čerstvého.
Kterou variantu vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Proč zařadit červené zelí do svého jídelníčku?
Červené zelí je v obchodech k sehnání po celý rok, ať již nakládané nebo čerstvé. O zelí obecně se ví, že je velmi zdravou potravinou bohatou na mnoho zdraví prospěšných látek. Obsahuje vitamín C, A, E i K. Z minerálních látek v něm najdeme zejména vápník, fosfor, mangan, draslík či hořčík. V neposlední řadě je skvělým zdrojem některých antioxidantů, zejména antokyanů, které se doporučují jako prevence před onkologickými či kardiovaskulárními onemocněními.
Jak červené zelí konzumovat?
Červené zelí lze konzumovat v mnoha rozmanitých podobách. Kromě receptů na pomazánky z červeného zelí ho tak můžete do svého jídelníčku zařadit v podobě rozmanitých salátů, jako nakládanou pochoutku, vydatnou polévku či lahodnou dušenou přílohu. Fantazii se meze nekladou a chutná vždy skvěle.