7 snadných receptů na pomazánky s červeným zelím, které zachutnají každému!

Červené zelí má většina z nás spojené s pečenou kachnou a knedlíky.

Tato brukvovitá zelenina má ale v kuchyni i mnoho jiných využití.

Pojďme si představit chutné recepty na pomazánky z červeného zelí.

Je jednoduchá, zdravá a pochutnávat si na ní můžete k svačině, obědu i večeři!

Připravit ji lze se zelí nakládaného i čerstvého.

Kterou variantu vyzkoušíte jako první?

Proč zařadit červené zelí do svého jídelníčku?

Červené zelí je v obchodech k sehnání po celý rok, ať již nakládané nebo čerstvé. O zelí obecně se ví, že je velmi zdravou potravinou bohatou na mnoho zdraví prospěšných látek. Obsahuje vitamín C, A, E i K. Z minerálních látek v něm najdeme zejména vápník, fosfor, mangan, draslík či hořčík. V neposlední řadě je skvělým zdrojem některých antioxidantů, zejména antokyanů, které se doporučují jako prevence před onkologickými či kardiovaskulárními onemocněními.

Jak červené zelí konzumovat?

Červené zelí lze konzumovat v mnoha rozmanitých podobách. Kromě receptů na pomazánky z červeného zelí ho tak můžete do svého jídelníčku zařadit v podobě rozmanitých salátů, jako nakládanou pochoutku, vydatnou polévku či lahodnou dušenou přílohu. Fantazii se meze nekladou a chutná vždy skvěle.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.