Pomazánka z cukety s čerstvou bazalkou

Pomazánka z cukety s čerstvou bazalkou

Velmi chutný dip z pečené cukety je povinností každé letní párty! Je skvělý také jako pesto s těstovinami či jen tak natřený na sendviči.

Ingredience

  • 2 velké cukety
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • ½ citronu
  • ½ svazku čerstvé bazalky
  • 1 špetka hrubé mořské soli
  • 1-2 lžičky veganského bazalkového pesta (volitelně)

Postup                                       

  1. Umyjte cukety a nakrájejte je na 1 cm kousky.
  2. Rozlisujte česnek.
  3. Umyjte bazalku a odšťavněte citron.
  4. Na velké pánvi nebo v hrnci zahřejte trochu olivového oleje.
  5. Když je horký, přidejte cuketu a česnek.
  6. Restujte na středně vysokém ohni do zlatova.
  7. Snižte na střední teplotu, až bude zelenina zlatavá, ale ještě ne úplně měkká.
  8. To by mělo trvat cca 10 až 15 minut.
  9. Přidejte hotové cukety do mixéru spolu s bazalkou, citronovou šťávou a solí.
  10. Volitelně přidejte 1 nebo 2 čajové lžičky veganského bazalkového pesta pro intenzivnější bazalkovou chuť.
  11. Možná budete muset přidat trochu vody kvůli správné konzistenci pomazánky.
  12. Nechte vychladnout a podávejte jako dip nebo pomazánku, případně jako cuketové pesto s těstovinami.
Cuketový dip ozdobený čerstvou bazalkou v misce.
www.cookingwithelo.com

Podívejte se na inspiraci pro vaše zdravé obědy či večeře v podobě receptů na zapékanou cuketu 7x jinak. Ať už ji připravíte klasicky se sýrem, mletým masem či zeleninou, výsledkem vždy bude naprostá pochoutka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.