Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 25 dkg jater (vepřových nebo drůbežích)
- 1-2 cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo 3 lžíce kečupu)
- mletá sladká paprika
- mletý pepř
- sůl.
Postup receptu
- Omytá játra nakrájíme na kousky
- Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme játra a opečeme je ze všech stran
- Opečená játra posypeme trochou mleté papriky, přidáme rajčatový protlak nebo kečup a dusíme do změknutí jater
- Podle potřeby jen velmi mírně podlijeme
- Teplá játra rozmixujeme
- Dochutíme je pepřem a solí
- Mažeme na opečený chléb nebo plátky veky, zdobíme okurkami, petrželkou, apod