Kombinace droždí, cibule, vajec, sterilovaných okurek, koření a bylinek je dokonalým spojením mnoha rozmanitých chutí. Natřená na krekry může být skvělým zpestřením na domácí oslavy či večírky.
Ingredience:
- 80 g čerstvého droždí
- 1 cibule
- 2 sterilované okurky
- 2 vejce
- 2 PL mléka
- 1 čajová lžička hořčice
- 2 čajové lžičky másla
- čerstvá petrželka
- drcený kmín
- olivový olej
- sůl, pepř dle chuti
Postup:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
- Nakrájenou cibuli orestujte na malém množství olivového oleje.
- Přidejte droždí a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Pánev či hrnec odtavte z ohně a přidejte mléko, nadrobno nakrájené okurky, koření a hořčici.
- Zamíchejte a dejte opět na mírný oheň.
- Přidejte vejce a zamíchejte, dokud směs nezhoustne.
- Následně odstavte z ohně a vmíchejte dvě čajové lžičky másla.
- Pomazánku před podáváním nechte vychladnout.
Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu.