Pomazánka z kvasnic, okurek a vajíček

Pomazánka z kvasnic, okurek a vajíček

Kombinace droždí, cibule, vajec, sterilovaných okurek, koření a bylinek je dokonalým spojením mnoha rozmanitých chutí. Natřená na krekry může být skvělým zpestřením na domácí oslavy či večírky.

Ingredience:

  • 80 g čerstvého droždí
  • 1 cibule
  • 2 sterilované okurky
  • 2 vejce
  • 2 PL mléka
  • 1 čajová lžička hořčice
  • 2 čajové lžičky másla
  • čerstvá petrželka
  • drcený kmín
  • olivový olej
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  2. Nakrájenou cibuli orestujte na malém množství olivového oleje.
  3. Přidejte droždí a míchejte, dokud se nerozpustí.
  4. Pánev či hrnec odtavte z ohně a přidejte mléko, nadrobno nakrájené okurky, koření a hořčici.
  5. Zamíchejte a dejte opět na mírný oheň.
  6. Přidejte vejce a zamíchejte, dokud směs nezhoustne.
  7. Následně odstavte z ohně a vmíchejte dvě čajové lžičky másla.
  8. Pomazánku před podáváním nechte vychladnout.

Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém pečivu.

Chléb natřený kvasnicovou pomazánkou.
zdroj: varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.