Rajče a lilek tvoří skvělý pár. Připravte si tyto dvě suroviny v podobě pomazánky nebo tataráku z lilku a okouzlete své blízké. Podávejte jej na kousku křupavé topinky potřené olejem a česnekem.
Ingredience:
- 1 středně velký lilek
- 1 velké rajče
- půl hrsti čerstvé petrželky
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup:
- Lilek si nakrájejte na kostičky asi 2,5 cm velké, stejně si nakrájejte i rajče.
- Troubu si předehřejte na 180°C.
- Lilek si vsypejte do hlubší pánve a dejte na střední plamen. Přidejte olivový olej a 1-2 minuty nemíchejte, osolte, opepřete.
- Pak lehce promíchejte a restujte ještě další minutu.
- Lilek si přemístěte do pekáčku a dejte na 4-6 minutek do trouby dopéct.
- Po zchlazení přimíchejte rajčata, petrželku, sůl a pepř.