Tataráček s lilkem a rajčetem

Tataráček s lilkem a rajčetem
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Rajče a lilek tvoří skvělý pár. Připravte si tyto dvě suroviny v podobě pomazánky nebo tataráku z lilku a okouzlete své blízké. Podávejte jej na kousku křupavé topinky potřené olejem a česnekem.

Ingredience:

  • 1 středně velký lilek
  • 1 velké rajče
  • půl hrsti čerstvé petrželky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Lilek si nakrájejte na kostičky asi 2,5 cm velké, stejně si nakrájejte i rajče.
  • Troubu si předehřejte na 180°C. 
  • Lilek si vsypejte do hlubší pánve a dejte na střední plamen. Přidejte olivový olej a 1-2 minuty nemíchejte, osolte, opepřete.
  • Pak lehce promíchejte a restujte ještě další minutu.
  • Lilek si přemístěte do pekáčku a dejte na 4-6 minutek do trouby dopéct.
  • Po zchlazení přimíchejte rajčata, petrželku, sůl a pepř.
tatarák se zeleninou
Zdroj: noteatingouttinny.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.