Pomazánka z pečené červené řepy

Pomazánka z pečené červené řepy
Příprava: 10 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 1

Tento dip z pečené řepy, plný aromatických bylinek a koření a pečeného česneku, je neuvěřitelně chutný, barevný a taaak návykový!

Ingredience

  • 2 – 3 střední řepy
  • 1 hlava česneku
  • ½ šálku vlašských ořechů
  • ½ šálku koriandru
  • 2 lžíce kopru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1/2 čajové lžičky chilli prášku
  • ½ čajové lžičky soli
  • tortilla chipsy na servírování

Postup

  1. Předehřejte troubu na teplotu 220°C.
  2. Každou řepu zabalte jednotlivě do alobalu.
  3. Odřízněte horní část hlavy česneku, abyste odkryli stroužky.
  4. Pokropte asi 1 čajovou lžičku olivového oleje a zabalte do alobalu.
  5. Pečte řepu a česnek asi 45 minut, nebo dokud nebude řepa po propíchnutí vidličkou měkká.
  6. Jakmile řepu ochladíte, ořízněte horní část a oloupejte kůži.
  7. Každou řepu nakrájejte na několik plátků.
  8. Do kuchyňského robotu vložte všechny ingredience a vymačkejte opečený česnek bez kůže.
  9. Rozmixujte do hladka.
  10. Dosolte podle chuti.
  11. Podávejte s nakrájenou bagetou nebo s tortilla chipsy.
Dip z pečené řepy v misce se sucharem.
www.sweetandsavorybyshinee.com

Inspirujte se i našimi recepty na lahodné saláty z červené řepy 7x jinak.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.