Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Nudí vás už klasický hummus? Tento kořeněný dip z pečené mrkve je skvělou zdravou alternativou a zároveň je plný výživných ingrediencí. Je perfektní se zeleninovými tyčinkami nebo chlebem jako vynikající veganský předkrm či lehké občerstvení.

Ingredience

  • 350 g mrkve nakrájené na velké kousky
  • 1 cibule, oloupaná a nakrájená na čtvrtky
  • 4 neoloupané stroužky česneku
  • ½ lžičky kmínu
  • ½ lžičky koriandru
  • ½ lžičky papriky
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce tahini
  • šťáva z 1 citronu
  • špetka soli
  • špetka černého pepře

Postup                                       

  1. Mrkev, cibuli a stroužky česneku dejte na pekáč.
  2. Přidejte koření a trochu oleje a promíchejte.
  3. Pečte v troubě asi 30 minut při 180°C.
  4. Zkontrolujte, zda mrkev není stále tvrdá.
  5. Pokud ano, vraťte na chvíli do trouby.
  6. Možná budete muset vyjmout cibuli a česnek z trouby.
  7. Když je zelenina hotová, nechte ji vychladnout.
  8. Vložte zeleninu do kuchyňského robotu, vytlačte stroužky česneku ze slupek a rozmixujte do hladka.
  9. Přidejte po trošce citronovou šťávu, tahini, sůl a pepř.
  10. Pokračujte v míchání a ochutnávání, dokud nedosáhnete chuti a konzistence, která vám vyhovuje.
  11. Podávejte jako dip se zeleninou a chlebem.
Dip z pečené mrkve v servírovací misce obložený čerstvou zeleninou, bylinkami a pečivem.
www.searchingforspice.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.