Co bychom to byli za Čechy, kdybychom tu neměli alespoň jeden recept s pivem. Vyberte si svůj oblíbený druh piva a rozum vám zůstane stát jak je tento pokrm výborný.
Co budeme potřebovat
- 1 kg vepřového bůčku
- Celý česnek
- Velkou cibuli
- 200 g sádla (nebo másla)
- 4 lžíce hořčice
- Lžíce drceného kmínu
- 300 ml světlého piva
- 2 lžičky chilli
- Sůl
- Pepř
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Bůček si nasolíme a opepříme
- Česnek si prolisujeme a poté ho vetřeme do bůčku
- Přidáme kmín a pomažeme ho hořčicí
- Cibuli si nahrubo nakrájíme a nasypeme jí do zapékací mísy
- Na cibuli položíme nakořeněný bůček a vše podlijeme pivem
- Takto připravený bůček vložíme do předehřáté trouby a pečeme ho asi 2 hodiny, dokud nezměkne
- Pokud se tekutina rychle vypařuje, přidáváme pivo nebo vodu
- Bůček poté vyndáme z trouby i z pekáče a dáme h stranou
- Do výpeku přidáme sádlo nebo máslo a necháme ho rozpustit
- Z upečeného bůčku sundáme kůži
- Bůček necháme lehce vystydnout, a poté ho nakrájíme na menší kousky, které vložíme do kuchyňského robota
- Přidáme trochu výpeku a mixujeme
- Výpek přidáváme podle toho jak moc tekutou nebo hustou pomazánku z bůčku chceme mít
- Hotovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem, posypanou jarní cibulkou, kyselými okurkami a křenem