Pomazánka z pečeného bůčku a piva

Pomazánka z pečeného bůčku a piva

Co bychom to byli za Čechy, kdybychom tu neměli alespoň jeden recept s pivem. Vyberte si svůj oblíbený druh piva a rozum vám zůstane stát jak je tento pokrm výborný.

Co budeme potřebovat

  1. 1 kg vepřového bůčku
  2. Celý česnek
  3. Velkou cibuli
  4. 200 g sádla (nebo másla)
  5. 4 lžíce hořčice
  6. Lžíce drceného kmínu
  7. 300 ml světlého piva
  8. 2 lžičky chilli
  9. Sůl
  10. Pepř

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  2. Bůček si nasolíme a opepříme
  3. Česnek si prolisujeme a poté ho vetřeme do bůčku
  4. Přidáme kmín a pomažeme ho hořčicí
  5. Cibuli si nahrubo nakrájíme a nasypeme jí do zapékací mísy
  6. Na cibuli položíme nakořeněný bůček a vše podlijeme pivem
  7. Takto připravený bůček vložíme do předehřáté trouby a pečeme ho asi 2 hodiny, dokud nezměkne
  8. Pokud se tekutina rychle vypařuje, přidáváme pivo nebo vodu
  9. Bůček poté vyndáme z trouby i z pekáče a dáme h stranou
  10. Do výpeku přidáme sádlo nebo máslo a necháme ho rozpustit
  11. Z upečeného bůčku sundáme kůži
  12. Bůček necháme lehce vystydnout, a poté ho nakrájíme na menší kousky, které vložíme do kuchyňského robota
  13. Přidáme trochu výpeku a mixujeme
  14. Výpek přidáváme podle toho jak moc tekutou nebo hustou pomazánku z bůčku chceme mít
  15. Hotovou pomazánku podáváme s čerstvým chlebem, posypanou jarní cibulkou, kyselými okurkami a křenem
Pomazánka s pivem a tučným uzeným masem.
Zdroj: honest-food.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.