Pomazánka z pečeného celeru

Pomazánka z pečeného celeru
Příprava: 10 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 1

Pečením celer získává jemnou sladkost a máslovou texturu. Když ho spojíte s ořechy a bylinkami dostanete velmi chutnou pomazánku, která se báječně hodí třeba do sendviče.

Ingredience

  • 1 celer
  • 3 PL vlašských ořechů
  • 1 ČL sušeného rozmarýnu
  • 1 PL sojové omáčky
  • špetka kajenského pepře
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ČL oleje
  • 1 ČL jablečného octa
  • sůl
  • 1/2 ČL sladké papriky
  • čerstvá petrželka

Postup

  • Troubu přeedehřejte na 200°C.
  • Celer pořádně omyjte, pokrájejte na menší kousky, rozložte na plech s pečicím papírem a pečte 30 minut.
  • Šalotku a česnek pokrájejte na drobno a osmažte pár minut na oleji.
  • Celer nechte zchladnout a poté z něj okrájejte kůru.
  • Smíchejte ho s šalotkou, česnekem a dalšími ingrediencemi a rozmixujte do hladka.
  • Servírujte na oblíbeném pečivu ozdobené čerstvou petrželkou.
Pomazánka z pečeného celeru v modré misce na stole s vínovou skleničkou a podzimním zátiším
Zdroj: food52.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.