Pečením celer získává jemnou sladkost a máslovou texturu. Když ho spojíte s ořechy a bylinkami dostanete velmi chutnou pomazánku, která se báječně hodí třeba do sendviče.
Ingredience
- 1 celer
- 3 PL vlašských ořechů
- 1 ČL sušeného rozmarýnu
- 1 PL sojové omáčky
- špetka kajenského pepře
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 1 ČL oleje
- 1 ČL jablečného octa
- sůl
- 1/2 ČL sladké papriky
- čerstvá petrželka
Postup
- Troubu přeedehřejte na 200°C.
- Celer pořádně omyjte, pokrájejte na menší kousky, rozložte na plech s pečicím papírem a pečte 30 minut.
- Šalotku a česnek pokrájejte na drobno a osmažte pár minut na oleji.
- Celer nechte zchladnout a poté z něj okrájejte kůru.
- Smíchejte ho s šalotkou, česnekem a dalšími ingrediencemi a rozmixujte do hladka.
- Servírujte na oblíbeném pečivu ozdobené čerstvou petrželkou.
