Pomazánka z pečeného kuřete a parmezánem

Pomazánka z pečeného kuřete a parmezánem

Opravdu skvěle dochucená pomazánka, která je jako šitá na míru milovníkům sýru. Tato pomazánka sýry doslova přetéká a v kombinaci s kuřecím masem je přímo k sežrání.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g sýru Ricotta
  2. 500 g kuřecích prsou
  3. Špetka soli
  4. Špetka pepře
  5. 4 lžíce olivového oleje
  6. 3 lžíce studené vody
  7. 230 g strouhané mozzarelly
  8. 230 g eidamu
  9. 30 g parmezánu
  10. 250 g omáčky Marinara (nebo pasírovaných rajčat)
  11. 100 g strouhanky

Na posypku

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. 3 lžíce parmazánu
  3. 1 lžička petrželky
  4. 2 lžíce strouhané mozzarelly
  5. 2 lžíce strouhaného eidamu

Postup

  1. Ricottu necháme v sýtku odkapat
  2. Předehřejeme si troubu na 220 stupňů
  3. Odkapaný sýr ochutíme solí a pepřem
  4. Omyté a očištěné kuře osolíme a opepříme podle chuti
  5. Na pánvi si rozehřejeme olej
  6. Kuřecí prsa opékáme z každé strany na rozpáleném oleji
  7. Opékáme z každé přibližně 6 minut, dokud nejsou dostatečně propečená
  8. Když jsou prsa hotová, vypneme sporák a do pánve nalijeme vodu
  9. Vodu mícháme dokud se nesvaří a na kuřeti se nevytvoří skelný obal
  10. Kuře přesuneme do mísy, aby vychladlo
  11. Poté kuře naporcujeme na malé kostičky
  12. Ricottu smícháme v míse s 230 g mozzarelly, eidamu a 30 g parmezánu
  13. Sýrovou směs promícháme
  14. Do sýrové směsi přidáme kuře a omáčku Marinara
  15. Směs spolu smícháme, dokud se vše nespojí
  16. Konečně smícháme strouhanku a 2 lžíce oleje v míse, kde bylo kuře
  17. Strouhanku promícháme, aby se směsí obalila
  18. Kuřecí směs přendáme do zapékací mísy
  19. Navrch dáme strouhankovou směs
  20. Posypeme 3 lžícemi parmezánu a 2 lžícemi mozzarelly a eidamu
  21. Zapékací mísu dáme do předehřáté trouby a pečeme do zhnědnutí přibližně 20 minut
  22. Když kuřecí maso vyndáme z trouby necháme ho alespoň 10 minut odpočinout
  23. Dozdobíme petrželkou
  24. Podáváme buď samostatně na talířek nebo bagetou/krekrem nabíráme přímo z pekáčku

Místo ricotty můžeme použít smetanový sýr.

Kuřecí dip se sýrem a křupavou bagetkou.
Zdroj: closetcooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.