Pomazánka z pečených paprik

Pomazánka z pečených paprik
Příprava: 10 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 1

Tato lahodná pomazánka je krásně sladká díky upečeným červeným paprikám a rajčatům, má příjemnou středomořskou chuť a lze ji použít nejen jako pomazánku na sendvič, ale i jako dip k chlebu naan či omáčku na těstovinu.

Ingredience

  • 3 červené papriky rozpůlené, zbavené pecek a stopky
  • 1 červená cibule střední velikosti, nakrájená na čtvrtky
  • 4 velké stroužky česneku, oloupané
  • 1 plechovka (400 g) krájených rajčat
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • 4 polévkové lžíce lahůdkového droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce čerstvě nasekané bazalky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220°C.
  2. Plech vyložte pečicím papírem.
  3. Položte na něj nakrájenou papriku, cibuli a česnek.
  4. Zeleninu pečte 45 minut nebo do změknutí.
  5. Vyjměte plech z trouby a nechte 10 minut vychladnout.
  6. Papriky oloupejte.
  7. Vložte pečené papriky, cibuli a česnek do mixéru nebo kuchyňského robotu.
  8. Přidejte rajčata, lahůdkové droždí, balzamiko, sůl a pepř a mixujte, dokud vám nevznikne hladká směs.
  9. Ozdobte bazalkou.
Paprikový dip servírovaný v mističce,  posypaný bylinkami a oříšky.
www.intentionalhospitality.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na pečené naplněné papriky v 7 různých variantách.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.