Pomazánka z řapíkatého celeru

Pomazánka z řapíkatého celeru
Příprava: 10 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 1

Hledáte tip na super večeři nebo svačinku? Na hummus nebo pomazánku lze taktéž využít řapíkatý celer. Recepty jsou navíc rostlinné, takže se hodí i pro vegany. Stačí si k tomu dát nějaký dobrý kousek pečiva nebo zeleniny. 

Ingredience:

  • 1 hrnek řapíkatého celeru nakrájeného na 1 cm dlouhé plátky
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek uvařené cizrny (nebo konzervované)
  • ⅓ hrnku sezamové pasty tahini
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • 1 lžička petrželky

Postup:

  • Celer dejte na plech a pokapejte jej 2 lžícemi olivového oleje.
  • Na plech přidejte (někde bokem) česnek.
  • Pečte na 175°C v předehřáté troubě asi 45 minut. 
  • Mezitím si rozmixujte cizrnu, pak k ní přidejte ještě horký upečený celer, česnek a rozmixujte. 
  • Přidejte pastu tahini, citronovou šťávu, sůl a pepř a mixujte do hladka zhruba 4 minuty.
  • Nakonec přidejte zbývající 3 lžíce olivového oleje, petrželku a promíchejte. 
Recept na hummus z řapíkatého celeru
Zdroj: eatthismuch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.