Pomazánka z ředkví s vajíčkem a petrželkou

Pomazánka z ředkví s vajíčkem a petrželkou

Připravte si výbornou pomazánku do pěti minut. Stačí připravené suroviny smíchat a máte hotovo.

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 3 vejce natvrdo
  • 1 menší cibule
  • 130g lučiny
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • Petrželka
  • Sůl

Postup

  • Nejprve uvařte vajíčka natvrdo (12-15 minut).
  • Ředkvičky omyjte, osušte a poté nastrouhejte nahrubo. Trochu posolte a nechte je vypotit, poté vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  • Uvařená a vychladlá vejce nastrouhejte a přidejte k okapaným ředkvičkám.
  • Přidejte lučinu, bílý jogurt, pokrájenou cibuli a nakonec nasekejte petrželku.
  • Promíchejte a buď nechte odležet v lednici anebo ihned podávejte.
Žitný chléb potřený pomazánkou z vajec, ředkvičky a lučiny.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.