Pomazánka z ředkviček

Pomazánka z ředkviček
Příprava: 10 minut Počet porcí: 1

Velmi jednoduchá pomazánka, kterou v případě potřeby lze snadno uchovat v ledničce po dobu několika dní.

Ingredience

  • 8-10 kusů ředkviček
  • 60 g másla pokojové teploty
  • půl lžičky čerstvé citronové šťávy
  • čerstvá pažitka
  • sůl

Postup

  1. Omyté ředkvičky nakrájejte na malé kousky.
  2. V misce smíchejte máslo, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou pažitku a přibližně polovinu množství nakrájených ředkviček.
  3. Důkladně promíchejte a přidejte trochu soli.
  4. Tato pomazánka chutná znamenitě zejména na čerstvém chlebu.
  5. Podávejte ozdobené zbývajícími kousky ředkviček.
Pomazánka připravena ze strouhaných ředkviček a másla
zdroj: tresbohemes.com

Ředkvičky lze mimochodem přidat také do bramborového salátu. Kromě této verze existují ale i mnohé další varianty bramborového salátu. Načerpejte inspiraci a připravte si ho nejen o Vánocích!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.