Jednoduchá pomazánka, která se skvěle hodí jako rychlé pohoštění na večer s přáteli nebo jen tak k večeři, když vás omrzí chleba se salámem.
Co budeme potřebovat
- Čerstvá bageta
- 250 g ricotty
- 2 stroužky česneku (prolisovaný)
- 2 lžičky tymiánu
- Lžíce olivového oleje
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžičky oregana
- Lžička chilli
- Šťáva z ½ citronu
- Sůl
- Pepř
- Cherry rajčata (na ozdobu)
- Lístky čerstvé máty (na ozdobu)
- Balzamikový ocet (na ozdobu)
Postup
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů
- Bagetu nakrájíme na stejně velké kusy
- Ty vyložíme na plech, potřeme je lehce olivovým olejem a dáme péct
- Bagetky opékáme z každé strany 10 minut, dozlatova
- Zbývající ingredience vložíme do kuchyňského robota a mixujeme
- Musí nám vzniknout jednotná pomazánková směs
- Na jednotlivé opečené kousky bagety naneseme ricottovou pomazánku, kterou ozdobíme lístky čerstvé máty, cherry rajčetem a balazmikem