Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Jste milovníci pomazánek? A navíc těch, které prospívají lidskému zdraví?

Tresčí játra obsahují omega-3 mastné kyseliny a vitamíny D a A. Tato lehounká a nadýchaná pomazánka tedy není jen chuťově výborná, ale je také opravdu zdravá.

Ingredience 

  • 1 plechovka uzených šprotů v olivovém oleji
  • 1 konzerva tresčích jater ve vlastním oleji
  • 1 šalotka (nasekaná nadrobno)
  • 1 stroužek česneku (nasekaný najemno)
  • 1 polévková lžíce suchého bílého vína 
  • ½ polévkové lžíce citronové kůry (jemně nastrouhané)
  • sušené oregano
  • K podávání

  • černý pepř
  • pažitka (na ozdobu)
  • čerstvá nakrájená zelenina
  • celozrnné pečivo
  • sýr

Postup

  • Na malé pánvi orestujte šalotku s česnekem a lžící olivového oleje ze šprotů. Potrvá to méně než 10 minut.
  • Suché ústřice, játra z tresky i s olejem, šalotkou, vínem, citronovou kůrou a oreganem smíchejte v kuchyňském robotu. 
  • Připravenou paštiku vložte do zapékací misky a přikryjte potravinovou fólií. Vložte do chladničky a nechte ji tam přes noc, aby ztuhla. 
  • Až budete chtít paštiku podávat, ozdobte ji pažitkou a černým pepřem. 
Krekry s pomazánkou z tresčích jater a sezamovými semínky.
zdroj: summeryule.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.