Jste milovníci pomazánek? A navíc těch, které prospívají lidskému zdraví?
Tresčí játra obsahují omega-3 mastné kyseliny a vitamíny D a A. Tato lehounká a nadýchaná pomazánka tedy není jen chuťově výborná, ale je také opravdu zdravá.
Ingredience
- 1 plechovka uzených šprotů v olivovém oleji
- 1 konzerva tresčích jater ve vlastním oleji
- 1 šalotka (nasekaná nadrobno)
- 1 stroužek česneku (nasekaný najemno)
- 1 polévková lžíce suchého bílého vína
- ½ polévkové lžíce citronové kůry (jemně nastrouhané)
- sušené oregano
- černý pepř
- pažitka (na ozdobu)
- čerstvá nakrájená zelenina
- celozrnné pečivo
- sýr
K podávání
Postup
- Na malé pánvi orestujte šalotku s česnekem a lžící olivového oleje ze šprotů. Potrvá to méně než 10 minut.
- Suché ústřice, játra z tresky i s olejem, šalotkou, vínem, citronovou kůrou a oreganem smíchejte v kuchyňském robotu.
- Připravenou paštiku vložte do zapékací misky a přikryjte potravinovou fólií. Vložte do chladničky a nechte ji tam přes noc, aby ztuhla.
- Až budete chtít paštiku podávat, ozdobte ji pažitkou a černým pepřem.